ДИСБАКТЕРІОЗ: НЕПРИЄМНЕ ЯВИЩЕ, ЯКИМ ЧАСТО НЕХТУЮТЬ


На жаль, не раз доводиться чути від клієнтів, під час складання комплексних оздоровчих програм, що у мене дисбактеріозу не має. Дайте мені лише від алергії чи від запорів тощо.

ТА ЧИ ПРАВИЛЬНИЙ ЦЕ ПІДХІД? 

Дисбактеріоз може бути причиною дуже багатьох захворювань. Адже наш
організм цілісна система і будь-яке порушення  ньому починається з дисбактеріозу : порушення співвідношення корисних мікроорганізмів до патогенних.

Ознаки дисбактеріозу не є самостійним проявом, вони вказують на збій у роботі організму. СИМПТОМИ дисбактеріозу у дорослих мають таке вираження:
🔸 метеоризм;
🔸 відрижка;
🔸 пронос;
🔸 печія;
🔸 закреп;
🔸 здуття живота;
🔸 поява неприємного присмаку в роті;
🔸 неприємний запах із рота;
🔸 може бути алергічна реакція на продукти харчування, нудота, блювання, що супроводжуються стрибками артеріального тиску.

‼️ На тлі дисбактеріозу кишечника розвиваються бронхоспазм, анемія, утворюється синдром подразненого кишечника, непереносимість тих чи інших продуктів.


ПРИЧИНИ ДИСБАКТЕРІОЗУ:

🔹 неправильний раціон харчування;
🔹 захворювання стравоходу (гепатит, гастрит);
🔹 тривалий прийом антибіотиків, гормональних ліків (на тлі чого розвивається ятрогенний дисбактеріоз);
🔹 оперативне втручання;
🔹 часте перебування у стресових ситуаціях;
🔹 інфекції у кишечнику;
🔹 захворювання щитовидної залози;
🔹 порушення обміну речовин.

ЕУБІОТИЧНА ВЕЧЕРЯ, ЯК СПОСІБ ПРОФІЛАКТИКИ ДИСБАКТЕРІОЗУ

Запитаєте нас що це за звір і з чим його їдять? А ми розповідаємо!

Еубіотична вечеря - це така, яка спрямована годувати дружніх жителів нашого кишечника. На вечерю краще вегетаріанити, вона повинна містити велику кількість клітковини і пробіотичних продуктів.

ТО ЯКІ ПРОДУКТИ МІСТЯТЬ БАГАТО ПРОБІОТИКІВ?
1️⃣ ЙОГУРТ. Один з продуктів-рекордсменів за вмістом пробіотиків. Йогурт виробляється з молока з додаванням корисних бактерій, в основному молочнокислих та біфідобактерій.

2️⃣ КЕФІР. Один з найкорисніших для здоров'я кисломолочних продуктів. Щоб зробити молочний кефір, в молоко додають кефірні зерна, які є культурами кисломолочних бактерій.

3️⃣ КВАШЕНА КАПУСТА. Крім пробіотиків, цей продукт містить клітковину, вітаміни С, B і K, натрій, залізо та інші мікроелементи. Також, в кислій капусті є корисні для зору антиоксиданти лютеїн і зеаксантин.

4️⃣ МАРИНОВАНІ ОГІРКИ. Це хороше джерело пробіотиків та вітаміну K. Крім того, споживання солоних огірків добре позначається на роботі травлення. Важливий момент: огірки, замариновані з додаванням оцту, не містять живих бактерій.

5️⃣ ЯБЛУЧНИЙ ОЦЕТ. Допомагає контролювати тиск, нормалізувати рівень холестерину, а також використовується при схудненні. Крім того, в яблучному оцті містяться пробіотики. У невеликих кількостях його можна додавати в салати як приправу.

ПРОДОВЖИМО ТЕМУ ПРОФІЛАКТИКИ ДИСБАКТЕРІОЗУ

Звісно, не лише вечеря має бути спрямованою на підтримку нашого організму. Загалом правильне, збалансоване харчування - це перший крок. 

ОСНОВНІ ПРАВИЛА - це  вживати більше живої органічної їжі, свіжого приготування.  Звернути увагу, щоб у раціоні були пробіотики та клітковина. 

Крім продуктів, в яких містяться ці поживні речовини можна додатково їх отримувати за рахунок препаратів. 

Наприклад, під час тієї ж еубіотичної вечері додати 1 капсулу  Флори та  2  столових ложки клітковини запити склянкою води. Замість води можна взяти кефір, або  приготований йогурт. 

ДО слова, йогурт можна зробити із Флорою . Одну капсулу додаєте на одну літру теплого молока. Такий йогурт буде значно поживнішим і кориснішим.

📌 ПРОБІОТИК ФЛОРА.

Сприяє відновленню нормальної мікрофлори кишечника, позитивно впливає на процес травлення, моторику кишечника, стимулює імунну систему.
 

📌 КЛІТКОВИНА НА БУДЬ-ЯКИЙ СМАК